Voor leerkrachten

De wereld van energie is een initiatief van Eneco Groep.
Vragen, of opmerkingen naar aanleiding van het materiaal?
Neem contact op met Eneco Groep via: educatie@eneco.com

Het uitgangspunt voor deze energielessen is dat we op weg zijn naar een wereld waarin we 100% duurzame energie gebruiken. Dat is de toekomst voor de leerlingen in de klas! De vraag is, hoe lang gaat het nog duren? Kunnen we er samen voor zorgen dat het wat sneller gaat?

  • Voor wie: Groep 3-8
  • Onderwerp: (Duurzame) energie
  • Tijd: 1-2 lesuren tot meerdaags project
  • Bevat opdracht voor ontwerpend & onderzoekend leren.

Het digitale materiaal biedt voldoende houvast om zonder voorbereiding te behandelen.

Snel aan de start

Voor een gedegen voorbereiding en de nodige achtergrondinformatie is het echter aan te raden de handleiding goed door te nemen en bij de hand te houden tijdens de les. 

Meer lesmateriaal

Meer lesmateriaal van Eneco Groep, spreekbeurtinformatie en een gratis bezoek aan het Windlab (windlab.eneco.nl) vindt u op: www.eneco.nl/over-ons/educatie/

Achtergrondinformatie

De nieuwe wereld

Eneco Groep is van mening dat we het keerpunt voorbij zijn. De oude wereld van verspilling en vervuiling, die laten we achter ons. Want elke dag zijn er weer innovaties die onze levens schoner, leuker en leefbaarder maken. En dat gaan we heel Nederland laten zien.
Kijk voor meer informatie op:
www.eneco.nl/welkom-in-de-nieuwe-wereld/ 

Weetje (energie voor dummies)

Energie is overal. Je kunt energie hebben, energie gebruiken, energie opwekken en energie delen. De wereld van energie verandert en die zit best ingewikkeld in elkaar. Eneco Groep heeft de veel gestelde vragen en diverse weetjes op een rij gezet.
www.eneco.nl/over-ons/energie-voor-dummies/

Energie & Toekomst

Meer weten over duurzame energie en de mogelijkheden voor de toekomst? Kijk op: www.eneco.nl/over-ons/waar-komt-onze-energie-vandaan/

Iedereen zijn eigen energie in 2030 - visie Eneco

Deze animatie biedt inspiratie hoe de energievoorziening er in 2030 uit kan zien. De klant wekt zijn eigen duurzame energie op en wordt zo naast afnemer ook leverancier.
Dat is de manier om energie in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar te houden. En vooral ook schoon. De mogelijkheden op het gebied van energie zijn eindeloos.

Kinderen vertellen verhaal duurzame energie met horrorfilm

Vanuit Kidskracht van Missing Chapter Foundation heeft groep 8A van de Lorentzschool in Leiden met Eneco Groep meegedacht. Onderwerp: Hoe kunnen we mensen overtuigen dat duurzame energie belangrijk is? De kids bedachten het script en spelen de hoofdrol. Eneco faciliteerde regie en techniek. Het resultaat is spannend, inspirerend en ontroerend tegelijk. Bekijk het filmpje.